Gambar Hiasan semata-mata

Manusia yang berjaya akan memperolehi keuntungan daripada kesilapannya, dan mencuba lagi dengan cara yang lain..

Gambar Hiasan semata-mata

Berani Berkorban dan Berubah, Kejayaan adalah Ganjarannya.

Gambar Hiasan semata-mata

Setiap perkara ada gantinya. Setiap perlakuan ada ganjarannya. Setiap kejadian ada hikmah di sebalik kejadiannya.

Gambar Hiasan semata-mata

Orang yang berjaya juga mampu menimbulkan perasaan kagum serta takjub orang lain kerana kejayaan dan kehebatannya.

Gambar Hiasan semata-mata

Jangan berputus-asa kerana biasanya anak kunci terakhirlah yang dapat membuka kunci.

Friday, October 14, 2011

Shila Amzah - Patah Seribu Kord Gitar






Salam
Lamanyer x update blog ni. Gitar pun da jarang main. Sibuk dgn skolah. Sibuk dgn EMAS. Mcm2 lah.
Tapi minggu ni hati aku jatuh cinta plak dgn 1 lagu ni. 
Shila Amzah - Patah Seribu
Lagu best sore pun best. Kord Gitar pun senang. Bila usha2 kt youtube rupa2nya Shila Amzah ni pandai main gitar dan piano/ kebod. best2.



Kord ni diamik dr http://nuyuljana.blogspot.com
tyyyyyyyyyy


jom main gitar

Capo: 4 



Intro : G D Em C D

G D
Walau kau tiada di sini
Em C D
Ku tetap ingat semua pesanmu
G D Em
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
C D Am
Bisikan kata kepadaku
Em C D
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Am Em C D
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Chorus
G D
Oh.. patah seribu hatiku
Em C D G D
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Em C D G D Em C D
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

G D Em
Biar pergimu tanpa relamu
C D
Namun hatiku tetap rasa
G D Em
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
C D Am Em C D
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Am Em C D
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

G D
Patah seribu hatiku
Em C D G D
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Em C D G D Em C D
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

G D Em C

D G D
Sayangku mohon padamu
Em
Segera tinggalkanku
C D G D
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Em C D G D Em
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
C
Pergilah

Thursday, August 11, 2011

Meet Uncle Hussain Ft. Hazama - Pokok Lyrics & Chord


best lagu ni tp laju sgt susah nak kejar jari ni. maybe sbb x hafal lirik lg.
ok..kt sini maybe kord F#m yg susah sket la..try je la



Meet Uncle Hussain Ft. Hazama - Pokok Lyrics & Chord


Intro: A E A E



Tersesat malu bertanya 

Tak tahu tak tahu kemana 

Terlalu banyak alasannya 

Duduk terdiam
A E 
Menyusur dikaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
A E
tersentuh hati bagai luruh 


Chorus:
Bm A E F#m 
Tanya sama pokok apa sebab goyang jawab angin yang goncang 
Bm A 
Terbang burung terbang patah sayap diduga 
E F#m A 
Seandainya rebah kau masih ada 


A E
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yg belum 
A E
Terlalu banyak alasannya 
E
Duduk terdiam 
A E
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan 
A E
Tersentuh hati mula luruh 


Chorus:
Bm A E F#m
Tanya sama pokok apa sebab goyang jawab angin yang goncang 
Bm A 
Terbang burung terbang patah sayap diduga 
E F#m A
Seandainya rebah kau masih ada


A E 
nanana.. nananana.. 
A E 
nanana.. nananana.. 


Bm 
kau masih ada.. 
A
kau masih ada.. 

kau masih ada.. 
F#m A 
kau masih adaaaaa...... ooooooooo


A E
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yg belum 
A E
Terlalu banyk alasannya 
E
Duduk terdiam 
A E
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan 
A E
Tersentuh hati mula luruh 


Bm A 
tanya sama pokok...... 

Tuesday, July 26, 2011

Najwa Latif - Cinta Muka Buku Lyrics & Chord


Assalamualaikum..

actually demam Talking To The Moon -Bruno Mars x abis lg ni tp kena post something gak
penah dgr lagu single Najwa Latif - Cinta Muka Buku kan? best ke? bg aku lagu tu...bole la.. bole dimurnikan lg. suara dia pun mendatar je..anywy baru 16 y/o byk lg bole improve.
actually aku da lama LIKE FB Najwa Latif ni sblom dia glamor lg. sbb dia post video yg dia nyanyi lagu2  cover kt youtube. mmg talented sbb bole main gitar sendiri.
sape x pnh dgr lagu dia bole play video kt bwh ni..


ok kord yg akan kita gunakan cuma D A Bm G je..

Najwa Latif - Cinta Muka Buku Lyrics & Chord
D
Kita berkenalan hanya dlm laman muka buku,
A
kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Bm                                         G
ooooohhh wooo .. hatiku rasa sesuatu ..


D
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku ,
A
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu ,
Bm                                       G
ooooohhh wooo .. benarkah rasa itu ..


D                        A
Bagaimana , harus bersua ,
Bm                      G
ku rasa gementar tetapi bahagia ,
D                                A
perlukah kita , hadir peluang pertama ,
Bm                              G
walaupun kita tak pernah berjumpa ..


D                              A
Banyak persoalan yg berada diminda ,
Bm
banyak tanda tanya dan juga kata cinta ,
G
otak kata jangan hati pula kata ya ,
D
hidup tak menentu adakah ini cinta ..


D                                 A
Banyak soalan banyak juga jawapannya ,
Bm
kata hati dan rasa tak dibiar saja ,
G
setiap yg berlaku ada kebaikannya ,
D
harus pejam mata dan cuba apa saja .


D

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
A                                                Bm
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
G
Ini cinta remajaku


D
Dan pabila kau katakan kau suka aku
A                                             Bm
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
G                                            D
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..


D                    A
Bagaimana harus bersua
Bm                 G
Ku rasa gementar tapi bahagia
D                          A
Perlukah kita beri peluang pertama
Bm                          G
Walaupun kita tak pernah berjumpa


D                                      A
Banyak persoalan yang berada di minda
Bm
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
G
Otak kata jangan hati pula kata ya
D
Hidup tak menentu adakah ini cinta


D                                 A
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Bm
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
G
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
D
Harus pejam mata dan cuba apa saja


D
Pabila kau katakan kau suka aku
A               Bm                                        G
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
G
Itulah cinta yang satu
D
Cinta di muka buku

Thursday, July 14, 2011

Kord Gitar Talking To The Moon - Bruno Mars


smlm masa blogjogging terjumpa 1 blog. lagu yg dia on kt situ best sgt... menyentuh kalbu :P.. lagu talking to the moon ni la.. tp ms tu x tau lg lagu ape. 
jumpa kt ----> Lady Like Me Zieya
so teringin nak main lagu ni..cari la kord..jumpa! tp original kord..susah sgt. 
tp akhirnya jumpa gak kord yg senang skit kt youtube tp kena guna capo kt fret 4. xde capo? belasah je bro tp turunkan tune suara la..xleh la sebijik Bruno Mars :P


cuba dgr lagu ori dia..
official video kut ni 



yg ni versi akustik..mmg best giler. leleh taik tinga dengarnya



ha yang ni plak. video ni ajar kita camne nk main lagu ni guna kord yg kt bwh tu ler.. masalahnya mamat ni tgn kidal. so korang tebalikkan kepala huhu..
o ya tp ada 1 kord yg pelik skit E7 tp x susah



haa vid kt bwh ni ms tgh blaja lagu ni guna plucking n strumming..blasa je la bro

video

Talking To The Moon- Bruno Mars
CAPO 4TH FRET

C
I know you're somewhere out there
E7
Somewhere far away
Am             G
I want you back
F
I want you back

C
My neighbors think I'm crazy
E7
But they don't understand
Am               G
You're all I have
F
You're all I have

Dm
At night when the stars
G
light up my room
Dm            G
I sit by myself
               F G Am
Talking to the Moon
              F G Am
Try to get to You
   F
In hopes you're on
    G
the other side
Am      G     Am
Talking to me too
          F
Or am I a fool
         G
who sits alone
               Am  G
Talking to the moon

D
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
kord sama je guna utk lirik kt bwh

I'm feeling like I'm famous

The talk of the town

They say I've gone mad

Yeah I've gone mad


But they don't know what I know

'Cause when the sun goes down
          
Someone's talking back
            
Yeah they're talking back, oh



At night when the stars light up my room

I sit by myself
              
Talking to the moo-oo-oon
                
Tryin' to get to yoo-oo-ou

In hopes you're on the other side
Talking to me too
   
Or am I a fool
         
who sits alone
               
Talking to the moon

Ohh
-----------------------------------------------------------------
tp kalau nk original kord..nah amikk!
Chords Used:
E      - 022100
Ab7    - 464544
C#m    - x46654
B      - x24442
A      - x02220
F#m    - 244222
C#m/Ab - 046654



E
I know you're somewhere out there
Ab7
Somewhere far away
C#m              B
I want you back
A
I want you back


E
My neighbors think I'm crazy
Ab7
But they don't understand
C#m                B
You're all I have
A
You're all I have


F#m                 B
At night when the stars light up my room
F#m              B
I sit by myself
               A   B  C#m
Talking to the moo-oo-oon
                 A   B  C#m
Tryin' to get to yoo-oo-ou
   A                   B
In hopes you're on the other side
C#m/E   B/D#  C#m
Talking to me too
   B       A
Or am I a fool
         B
who sits alone
               C#m   B
Talking to the moon
F#
Ohh


E
I'm feeling like I'm famous
Ab7
The talk of the town
C#m              B
They say I've gone mad
A
Yeah I've gone mad


E
But they don't know what I know
Ab7
'Cause when the sun goes down
           C#m          B
Someone's talking back
             A
Yeah they're talking back, oh


F#m                 B
At night when the stars light up my room
F#m              B
I sit by myself
               A   B  C#m
Talking to the moo-oo-oon
                 A   B  C#m
Tryin' to get to yoo-oo-ou
   A                   B
In hopes you're on the other side
C#m/E   B/D#  C#m
Talking to me too
   B       A
Or am I a fool
         B
who sits alone
               C#m   B
Talking to the moon
F#
Ohh

Wednesday, July 13, 2011

Hujan - Bila Aku Sudah Tiada


adoi lamanya x update blog ni.. skang ni nak main gitar pun sblom tido jer.. byk ngat kepale otak ni nk pk.
hurmm tali gitar pun mcm nak putus je tali-3.. kena beli 1 set lg jenis yg molek..tune tali skang ni mcm da x best.
so lagu hari ni Hujan - Bila Aku Sudah Tiada.. kord semua senang yg peliknya cuma Bm tu jer dan ada bahgian2 yg kena tuka kord dgn laju.
nk bg tuka ngan laju kna la praktis slow2 dulu..lama2 nanti laju la dia
k selamt mencuba


Hujan - Bila Aku Sudah Tiada Kord Giar n Lirik

Chorus:
                       Bm
Bila aku sudah tiada,
C
Simpan semua laguku,
D
Jangan ditangis selalu
                    Bm
Mungkin untuk sementara
C                      D                    G
Bila jumpa penggantiku jangan dilupakan aku.


Em    D               D G
Pagi itu indah seperti biasa,
Em           C D              G
Tidur yang lena terhenti di sana,
Em                      D G
Mayak kuyu masih tak berdaya
Em              C                G
Buka lar tingkapmu curah kan cahaya
               Bm
Siapa yang tersangka,
                                     D
Bila tiba masa untuk kita pergi selamanya
          Bm
Takkan terduga
                                      D
Jika saat ini tuhan tentukan aku lah orangnya...

Chorus:
                       Bm
Bila aku sudah tiada,
C
Simpan semua laguku,
D
Jangan ditangis selalu
                    Bm
Mungkin untuk sementara
C                      D                    G
Bila jumpa penggantiku jangan dilupakan aku.
  
Em    D               D G
Pagi itu indah seperti biasa,
Em           C D              G
Tidur yang lena terhenti di sana,
Em                      D G
Mayak kuyu masih tak berdaya
Em              C                G
Buka lar tingkapmu curah kan cahaya
               Bm
Siapa yang tersangka,
                                     D
Bila tiba masa untuk kita pergi selamanya
          Bm
Takkan terduga
                                      D
Jika saat ini tuhan tentukan aku lah orangnya...

Monday, June 27, 2011

Hafiz AF7 - Awan Nano chords and lyric


nak blaja lagu ni esok..tp kena hapal lagu dulu (ingat nano nano nano je mcm johan rajalawak nyanyi) ..oya itu salah 1 tips blaja main gitar..hapal laju
bila lagu da hapal dan ingat tempo dia senang la nk main hayun tangan or plucking nnt


Hafiz AF7 - Awan Nano chords and lyric

Standard guitar tuning

Intro : C Am Em F

Verse 1:

C
Lihat ke arah sana

C
Serakan warna dan berarakan awan

Dm
Pabila terik panas

C
Segera hadirnya memayungi diri


Verse 2:
C
Pabila kau dahaga

C
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya

Dm
Pabila kau katakan

G
Akulah awan itu yang kau mahu


Chorus:
C
Begitulah awan nano

Am
Setia melindungi diri

Em
Tika panas mencuba menggores pipi

F
dan bibirmu



C
Begitulah awan nano

Am
Sering saja tak terduga hadir

Em
Dan tak akan tercapai

F
jejarimu



C
Kasihnya

Em F
Kasih tiada banding setia tiada tara

C
Bagaimanapun jua


C G
Awan kekasih sebenarmu sayang

F
Walaupun tak akan tercapai jejarimu…ooo…


Verse 3:
C
Lihat diriku ini

C
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan

Dm
Sehingga tak mungkin terlupa

C
berikan belas sedari dulu


Verse 4:
C
Sehingga tak mungkin termampu saksi

C
Setitis pun air matamu kasihku

Dm
Sehingga kau katakan

G
Akulah awan itu yang kau rindu




Chorus:
C
Akulah awanmu yang sedia

Am Em
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi

F
Dan bibirmu



C
Akulah awanmu yang sering kau rindu

Am Em
dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai

F
jejarimu



C
Kasihku

Em F
Kasih tiada banding setia tiada tara

C
Bagaimanapun jua



C G
Aku pelindung dirimu sayang

G F
walaupun tak akan tercapai jejarimu...ooo…

Bridge: Silent of chord

Chorus:
C
Begitulah awan nano

Am
Setia melindungi diri

Em
Tika panas mencuba menggores pipi

F
dan bibirmu



C
Begitulah awan nano

Am
Sering saja tak terduga hadir

Em
Dan tak akan tercapai

F
jejarimu



C
Kasihnya

Em F
Kasih tiada banding setia tiada tara

C
Bagaimanapun jua



C G
Awan kekasih sebenarmu sayang

F
Walaupun tak akan tercapai jejarimu...ooo

Outro: C Am Em F

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites